Sunday, 8 March 2015

POP DONNA POP CAFE

Assalamualaikum wbt .

Selamat malam di ucapkan kepada rakyat-rakyat blog ini hihihi . Okey , hari ni aku dengan kawan - kawan aku buat lawatan ke vendor vendor melaka ni , tapi takde laa semua vendor . Just sempat pergi 2 vendor jee Mp Dexato and Pop Donna je . Rasanya sekarang ramai tahu kan banyak butik yang berkonsepkan vendor .



Okey , actually hajatnya nak ke Mp Dexato je untuk cari shawl ang blouse . Tapi terpergi dekat Pop Donna pulak , sebab butik ni selang berapa pintu je hahaha , dua dua butik ni terletak di Bukit Beruang Melaka berhampiran dengan MMU . Hasil dari lawatan kami , kami decide laa untuk makan dekat pop cafe tu iaitu cafe yang disediakan oleh Pop Donna untuk customer dyorg . Macam macam ada dekat pop cafe ni , sebab dia banyak amek vendor makanan .

Antaranya , meatballs , lasagna , cake , speghetti , roti jala , nutella dan macam macam lagi laa sebab terlampau banyak , paling penting ade susu lajen hahaha susu yang time time sekolah rendah dulu tuuu best wooo .

Okeylaa nak jadi cerita , kteorg pilih untuk makan lasagna , jangan risau lasagna ni kalau kita nak makan dekat cafe dyorg , dyorg bole panaskan balik lasagna tuu . So , dapat laa rasa kelazatannya bila panas kan . Lasagna ni berharga RM12.00 size medium laa ,puas untuk makan sorang . hahaha . Bila dah makan , kena laa ade air kan , so aku pilih air Teh Botol not bad laa rasanya , macam teh biasa jgk .



Okey , tu laa lasagna nya . Yang kanan tu lasagna daging , dan yang kiri tu lasagna ayam . Bagi aku lasagna daging lagi sedap laa . Sebab macam seronok je makan . KAlau ayam tu cepat muak hihi tapi terpulang pada korang laaa . Tu pilihan aku . Kan . Okey , yang air tu laaa Teh Botol . Sedap di minum bila tengah sejuk laaa . Yang botol putih tu air berperisa laici , manis sikit laaa .

Hmm apa yang aku boleh cakap butik vendor pop donna ni memang syurga makanan laaa . Harga dia pun berpatutan . Selain korang boleh beli beli , korang boleh laa lepak lepak santai dengan kawan kawan korang . Boleh gosip kejap hihihi .

Okey laaa , rasanya takat ni jelaaa yang aku nak share untuk hari ni . Selamat makan makan wahai si hantu makanan hihihi . Makan jelaa selagi boleh , nama pun hantu makanan kan . K laaa , sekian saje dari shak adam untuk malam ni . Next makanan , kita tunggu ok ?

Sekian , Assalamualaikum









Sunday, 1 March 2015

QUADRO CAFE MELAKA

Assalamualaikum geng .

       Hari ni aku nak share laa apa yang aku makan hari ni . Sebab pergi tempat baru iaitu quadro cafe . Actually , cafe ni lama dah bukak , just aku je tak berkesempatan nak pergi sebab busy kan hahaha busy laa sangat . Okey , apa yang aku tahu , cafe ni di miliki oleh anak muda , tapi aku tak sure laa betul ke tak , sebab aku just baca apa yang orang tulis je .

      Okey , ceritanya , hari ni adalah hari yang istimewa buat aku tapi not my birthday je . K pendek cerita , after tengok kingsman dekat dataran pahlawan , aku saje laa ajak dia pergi cafe ni untuk try makanan dekat situ , sebab orang cakap makanan dia sesedap . So kami gagahkan diri laa jalan dari dataran ke bangunan merah tuu . Jauh gak laa . Nak bawak kereta , nanti susah nak parking lak . So berjalan jelaa . Ok cafe ni sebenarnya menarik k sebab deko dia sesuai dengan jiwa anak muda . ala macam santai santai gitu . Nak makan makan dengan insan tersayang pun syok hahahaha k takkk ...

      Takde laa , just cafe bro ni memang menarik . Sebab banyak hiasan frame dekat dinding cafe dia yang mana di framekan kata kata pujangga cehhhh . Lagi satu , nak bergambar pun macamnice nice je tempat dia . sini aku share kan gambar kedai dia .


       So macam mana ? menarik kan dalam cafe dia . Pada yang suka bergambar tu , memang sesuai laa amek gambar dekat sini sebab background nice hahaha . 

      Okey , sekarang aku nak share pilihan makanan aku dan dia hahaha . Dari menu menu dia tu , aku pilih untuk try spaghetti tomato dan dia try chicken chop . Well , apa yang aku boleh cakap spaghetti dia memang sedap and chicken chop tu aku tak sure sebab aku tak try hahaha . Tapi kalau tengok rupa , sedap laa chicken chop tu . Air aku pilih biasa biasa jelaaa Ice lemon tea sebab nak balance kan dengan apa yang aku makan tu hahaha . 

     Okey , kalau cakap je macam tak syok kan , so aku nak share gambar laaa jeng jeng jeng hihihi . Korang kuatkan hati k . 



      Taraaaa !!!! Sedap kan walaupun dalam gambar je hahaha . Okey mengenai harga pulak , boleh laaa bersesuaian jugak laa dengan kesedapannya . Not bad laa . Spaghetti and chicken chop tu memasing RM13.90 kottt kalau tak silap . Kalau tak silap laaa sebab aku pun terlupa . Kalau salah , jangan marah kkkk hahaha sebab kita ni manusia biasa yang sering membuat kesilapan .

     Hmm okey laa rasanya , tu laa sedikit sebanyak pasal quadro cafe ni kott . Kalau korang nak tahu rasanya macam mana , kena try sendiri laa . Cerita lelebih pun tak syok , kalau sendiri tak p rasa . betul tak ? hahaha okey laa maaf jikaa ada salah silap tutur kata . Selamat malam geng . 

Assalamualaikum