Sunday, 8 March 2015

POP DONNA POP CAFE

Assalamualaikum wbt .

Selamat malam di ucapkan kepada rakyat-rakyat blog ini hihihi . Okey , hari ni aku dengan kawan - kawan aku buat lawatan ke vendor vendor melaka ni , tapi takde laa semua vendor . Just sempat pergi 2 vendor jee Mp Dexato and Pop Donna je . Rasanya sekarang ramai tahu kan banyak butik yang berkonsepkan vendor .



Okey , actually hajatnya nak ke Mp Dexato je untuk cari shawl ang blouse . Tapi terpergi dekat Pop Donna pulak , sebab butik ni selang berapa pintu je hahaha , dua dua butik ni terletak di Bukit Beruang Melaka berhampiran dengan MMU . Hasil dari lawatan kami , kami decide laa untuk makan dekat pop cafe tu iaitu cafe yang disediakan oleh Pop Donna untuk customer dyorg . Macam macam ada dekat pop cafe ni , sebab dia banyak amek vendor makanan .

Antaranya , meatballs , lasagna , cake , speghetti , roti jala , nutella dan macam macam lagi laa sebab terlampau banyak , paling penting ade susu lajen hahaha susu yang time time sekolah rendah dulu tuuu best wooo .

Okeylaa nak jadi cerita , kteorg pilih untuk makan lasagna , jangan risau lasagna ni kalau kita nak makan dekat cafe dyorg , dyorg bole panaskan balik lasagna tuu . So , dapat laa rasa kelazatannya bila panas kan . Lasagna ni berharga RM12.00 size medium laa ,puas untuk makan sorang . hahaha . Bila dah makan , kena laa ade air kan , so aku pilih air Teh Botol not bad laa rasanya , macam teh biasa jgk .



Okey , tu laa lasagna nya . Yang kanan tu lasagna daging , dan yang kiri tu lasagna ayam . Bagi aku lasagna daging lagi sedap laa . Sebab macam seronok je makan . KAlau ayam tu cepat muak hihi tapi terpulang pada korang laaa . Tu pilihan aku . Kan . Okey , yang air tu laaa Teh Botol . Sedap di minum bila tengah sejuk laaa . Yang botol putih tu air berperisa laici , manis sikit laaa .

Hmm apa yang aku boleh cakap butik vendor pop donna ni memang syurga makanan laaa . Harga dia pun berpatutan . Selain korang boleh beli beli , korang boleh laa lepak lepak santai dengan kawan kawan korang . Boleh gosip kejap hihihi .

Okey laaa , rasanya takat ni jelaaa yang aku nak share untuk hari ni . Selamat makan makan wahai si hantu makanan hihihi . Makan jelaa selagi boleh , nama pun hantu makanan kan . K laaa , sekian saje dari shak adam untuk malam ni . Next makanan , kita tunggu ok ?

Sekian , Assalamualaikum









6 comments:

  1. Nampak macam sedap jerk makanan tu..dekat jerk dengan kawasan umah nenek aku tapi aku tak penah tahu pulakk ada kedai tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa chaa , takkan kau tak tahu . Famous tau tempat ni . nnti aku bawak kau g .

      Delete
  2. Bestnyaaaa shak. Nanti kita pergi sama-sama eyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best waaa, macam2 ada . tdung , baju , kasut , beg , paling penting banyak makanan . kau dtg melaka nnti , gthu laa . kita g nanti

      Delete
    2. best waaa, macam2 ada . tdung , baju , kasut , beg , paling penting banyak makanan . kau dtg melaka nnti , gthu laa . kita g nanti

      Delete
  3. Bestnyaaaa shak. Nanti kita pergi sama-sama eyh

    ReplyDelete