Sunday, 1 February 2015

JALAN-JALAN CARI MAKAN

Assalamualaikum .

   Okey , sebelum nak share story aku yang kuat makan ni , aku nak cakap laa yang kalau pergi makan sorang sorang  ni tak feel sebenarnya haha sebab macam krik krik je . so pada aku laa , aku suka pergi makan dengan kawan kawan sebab baru datang aura hantu makanan nya tu . Ade geng , baru la nikmatkan . Nak nak lak kalau korang punya kawan pun spesies hantu makanan jugak hahaha lagi la syok kot . Tapi untuk yang nak privacy tu , lain cerita laa .
   Nak di jadikan , last week kawan aku ni ajak la aku pergi restoran bas alaa yang dekat klebang tu .Hajatnya mula-mula nak g teman dia untuk buat research pasal assignment dia je pun , tapi dah termenyimpang pulak haha , dari nak buat assignment terus kteorg decide untuk try test makanan dekat situ , sebab orang cakap makanan dekat restoran bas tu sedap sedap . Lagipun , aku yang orang Melaka ni pun baru nak try . 

   So jalan punya jalan dari hujung ke hujung , tetiba kaki kteorg terhenti dekat satu kedai ni . Tak tahu kenapa kteorg decide untuk stop dekat kedai tu , maybe sebab menu dia yang menarik tu kot ,. Actually kalau tengok menu dia biasa je , tapi sebab ada tambahan tu yang macam mengoda sikit tu haha menu yang menarik tu ialah char kueh teow ketam haha baru cakap pun dah terliur . Kedai dia pun santai-santai kan al maklum le tepi pantai , jadi nak makan pun macan syokkk je .



   Okey , ni la kedai yang aku maksudkan tu . Nak cari kedai dia tak susah kot just korang perati jela pekerja dia pakai baju merah hihi . Okey , sambung cerita pasal char kueh teow ketam dia tu , emm yang sebenarnya , aku ni memang allergic dengan ketam dan spesies seafood ni sebab kalau aku makan , comfirm lidah aku gatal . Tapi masalahnya , char kueh teow ketam tu seolah olah menggoda aku hahaha tapi nasib baik aku tak cair dengan dia so nak taknak aku tetap tak boleh pilih char kueh teow ketam tu . 
    
    Yang untungnya kawan-kawan aku la sebab dyorg dapat rasa yang dyorg ni pun memang spesies kuat makan jugak ni , tu yang bestnya keluar dengan dyorg . Tapi seriously , kalau korang tengok pun boleh leleh kottt sebab ketam dia besar ! Haa , jadi dengan sedihnya dan dengan pasrahnya aku terpaksa la makan makanan favourite aku yang dah semestinya aku selalu makan iaituuu kueh teow bakso . 


     Kueh teow bakso akak ni sama je macam tempat lain , tapi disebabkan benda tu makanan favourite aku kan , so memang aku sental habis laa . Actually , aku ni memang peminat tegar meatballs hahaha so kalau korg letak satu plastik meatballs depan mata aku pun , In shaa Allah boleh settle punya laa hihi . Nak nak lak bakso akak ni memang kena dengan tekak orang Melaka yang sukakan pedas , sebab akak ni punya kuah cili pergghhh pergghhh kemain menggigit bibir la sampai tahap telinga pun berdesing . Nikmat ! Meh aku share kan gambar . 




okey , amacam ? char kueh teow ketam tu tak berapa nak nampak sangat laa , jadi tak dapat la korang nak terliur hehehe .Ok btw , lupa nak cakap harga makanan dekat kedai akak ni pun not bad laa berkemampuan laa untuk kita yang bujang bujang ni kan hihi tapi dah kalau hari-hari makan situ boleh nipis gak wallet korang hahaha . Oklaa , next time kita jadi hantu makanan lagi k , sebab sekarang aku nak g penuhkan perut hihi . Tata titi tutu . Thanks you . 



3 comments: