Sunday, 22 February 2015

SANTAI MALAM , MAKAN MALAM

Assalamualaikum kawan kawan tersayang !

Selamat malam wahai teman teman hihi , tetiba rasa bahagia lak nak updates blog malam ni hahaha semacam je gembiranya ^^ . Okey malam ni aku nak share sikit jela sebab macam takde idea sebab esok ada midterm hihi . Taknak mukadimah pepanjang sangat , jenuh nanti . 

Bismillah , 

Erm cerita pasal santai malam , makan malam ni aku sure mesti ramai dari korang ni suka berjalan dan penuhkan perut sebab penat berjalan kan ? hahaha okey , nak dijadikan cerita , ahad lepas kawan baik aku sorang ni tengah cuti mid sem , so malam minggu tu kteorg keluar laa jenjalan round Melaka walaupun dah 1000 kali round , then kteorg saje saje jela round dekat mall terbaru dekat Melaka ni iaitu The Shore tapi round tu takde la masuk sampai dalam tu sebab kteorg malas nak turun hahaha , lokasi The Shore ni ialah dekat bus stand lama atau pun dekat dekat Ocean .

Al-kisahnya , dekat luar The Shore tu lagi menarik masalahnya sebab di hiasi dengan lampu lampu yang grand grand livina gitu , hihi dah tu siap ada air pancut berirama pulak tu . Tapi memang menarik laa kalau pergi The Shore tu time memalam . Uolls try la pergi , Ecehh , dah macam tour guide pulak hahaha 
After dah round The Shore tu , kteorg pun saje lah melangkahkan kaki ni dekat Pirate Park tu , alala lokasi dia betul betul bersebelahan dengan The Shore tu . Pirate Park ni sebenarnya dah lama dah ada dekat situ just aku ni memang jarang nak ke sana , jadinya kteorg pergi ni pun sebab saje nak try benda yang dah lama ada hahaha dan try la naik ferris wheel ala ala eye on gitu .


okey tu la ferris wheel and harga tiketnya untuk dewasa RM10.00 . Okey actually tu mukadimah je hahahaha , sekarang mari kita berbalik pada topik utama hantu makanan haahaha , okey nak senang cerita . Lepas dah penat berjalan dekat situ , kteorg pergi laa Kedai Burger Abang Burn tepi sungai Melaka . Memang santai santai gitu laa . Kedai ni famous jugak laa . Yelah , sape jele yang tak pernah dengar burger abang burn kan ? 

Ceritanya , aku first time try abg burn ni sebab yelahh nak rasa gak sedap ke tak . so gagahkan diri untuk try it . And jawapannya ialah not bad laa burger abang burn ni , Sesuai laa kalau nak santai santai kan , takkan laa santai santai nak makan benda yang berat2 nau kan ,.. Okey jadinya kami pun order laa burger biasa + cheese + hotdog hihi sedapppp , harga pun jadi sedap la hahaha . 




Taraaaa !!!! ni laa yang kteorg order tu . Haahaha nampak kan kesedapan nya tu . Nak nak lak kalau makan sambil berborak panjang dengan kawan aku tu hahaha rasa macam , makan , makan tak habis hahaha . Well , nak cerita sedapnya tu tak tahu laa tapi mungkin gambar tu dapat laa bagitahu dekat korang sedap ke tak abang burn ni hihihi . Pada aku , boleh laa . not bad jugak . sedap . suasana pun santai , Korang boleh la try benda ni sendiri nanti . sebab semua lokasi tu berdekatan je . Takyah nak jalan jauh jauh . Semua ada . hihihi Hidup Melaka !


Okeylaaa , aku rasa sampai sini jelaa kisah kita sebab aku pun nak sambung study akaun ni . Esok midterm derrr . Gerun kite . Wish me luck guys . Salam selamat malam semua . Good luck kawan kawan yang senasib :*

No comments:

Post a Comment